7 greşeli care te urâţesc!

1.Să dormi fară să te demachiezi: Fardurile rămase pe ten peste noapte blochează porii, ducând la apariţia punctelor negre ori a coşurilor.În plus, are nevoie de un ritual de îngrijire de seară pentru a fi sănătos şi strălucitor.
Sfatul nostru: ţine un pachet de şerveţele demachiante chiar pe noptiera de lângă pat, pentru a îţi fi uşor să apelezi la ele.
2.Să faci băi fierbinţi: Duşul cu apă mult prea caldă duce la spargerea capilarelor.În plus, e bine să fi atentă ce gel de duş ori spumă de baie foloseşti, pentru că multe dintre ele dizolvă lipidele esenţiale din piele lăsând suprafaţa acesteia prea uscată.
Sfatul nostru: temperatura apei nu trebuie să depaşească pe cea a corpului.Fă duşuri scurte, iar băile nu trebuie să fie mai lungi de 15 minute.
3.Să fumezi: Se estimează că acest obicei complet nesănătos poate îmbătrini cu aproape 20 de ani.Astfel, o fumătoare înrăită în vârstă de 40 ani va avea tenul unei femei de 60 care nu obişnuieşte să tragă din ţigară.
Sfatul nostru: Din păcate nu există altă soluţie în afară de renunţarea la acest viciu păcătos.
4.Să foloseşti farduri expirate: Rimelul expirat poate cauza mâncărimi şi usturimi ale ochilor.Trebuie aruncat după maximum 12 luni de la deschidere.Fondul de ten, loţiunile şi fardurile sub formă de praf ori rujurile trebuie folosite în termen de 8-10 luni.
Sfatul nostru: păstrează fardurile în locuri întunecate şi reci, alege produse în recipiente care să lase cât mai puţin aer decâte ori le deschizi.
5.Să agresezi coşurile: Punctele negre şi coşurile trebuie tratate, asta este o certitudine.Dar că această acţiune trebuie lasată pe mâna cosmeticienilor.Înainte de extragerea lor, tenul trebuie curăţat iar porii trebuie deschişi.
Sfatul nostru: pentru a prevenii apariţia punctelor negre renunţă la cremele foarte grase.Din când în când fă un gomaj pentru eliminarea celulelor moarte.
6.Să tot schimbi crema de faţă: studiile arată că unei creme îi ia să între 6 şi 12 luni să acţioneze cu adevărat asupra ridurilor.Cu toate acestea, schimbarea prea deasă a produselor de îngrijire a tenului nu înseamnă că ele vor avea efecte până la urmă.
Sfatul nostru: lasă să treacă un an între schimbarea cremelor antirid.Alege demachiantul, loţiunea tonică şi crema din aceiaşi gamă de produse.
7.Să nu te protejezi de razele soarelui: Aceasta nu numai că poate cauza apariţia cancerului de piele, dar provoacă şi îmbătrânirea prematură a pielii.Greşeala noastră este că folosim produsele de protecţie doar când mergem la plajă.De fapt, ele trenbuie folosite mereu.
Sfatul nostru: foloseşte farduri şi glossuri de buze care oferă şi protecţie împotriva razelor solare.

Sursa: Femeia de azi Nr.41 15-10-2009 text Georgiana Hagiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu