Ce semnifică culorile în vestimentaţie? (1)

Maro
Această culoare îţi dă un aer de modestie, dar ea antrenează valori deosebite, cum ar fi voinţa şi capacitatea de a reacţiona.Maroul favorizează comunicarea cu ceilalţi.Dacă o foloseşti în exces, culoarea are efecte negative, dându-ţi o imagine banală.Nu purta maro la petreceri!
Gri
În funcţie de intensitatea sa, această culoare are o semnificaţie diferită.Griul neutru şi echilibrat îţi va asigura o imagine respectabilă.Ai grijă că el denotă indecizie şi lipsă de energie.Griul închis trimite cu gândul la monotonie şi teamă, fiind asociat în special cu bătrâneţea şi moartea.Asocierea cu mov sau galben este ideală.
Galben
Această culoare simbolizează optimismul, dar şi gelozia.Fiind o culoare puternică, ea stimulează atenţia şi măreşte capacitatea de concentrare.Dă senzaţia de căldură şi de aceea favorizează aproprierile între oameni şi prieteniile.Îmbracă-te în galben la un examen sau când vrei să îţi faci prieteni.Nu exagera cu cantitatea ei şi nici nu folosi tonuri prea puternice.
Albastru
Fiind o culoare rece, mesajul pe care îl transmite este cel de reţinere, de distanţare. Se mai spune despre această culoare că impune respect, iar persoanele care o poartă sunt extrem de serioase şi consecvente.Dacă te îmbraci în albastru vei degaja încredere şi ordine
Alb
Albul este o nonculoare rece care simbolizează prospeţimea, puritatea, inocenţa şi sinceritatea.Îmbracă-te în alb când vrei să captezi atenţia generală, promovând imaginea unei femei cuminţi şi îngrijite.De aceea, ţinuta ideală pentru un interviu este un costum negru combinat cu o cămaşă albă.Te poţi îmbrăca în întregime în alb doar vara.
Negru
Oficial, puternic, formal, negrul îţi asigură distincţie şi eleganţă.Dar prin latura sa misterioasă şi impenetrabilă are tendinţa să impună o anumită distanţă între cel care o poartă şi ceilalţi.Negrul este culoarea perfectă pentru ţinutele de seară şi pentru întâlniri formale.Dacă îl adopţi ziua, machiază-te cu culori luminoase şi deschide-ţi ţinuta cu un top colorat.
Text: Roxana Totolici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu